Propojení sjezdu ze Strahova s Andělem

Please sign in to vote.

Added by Jonáš Veselka

Dobrý den,

navrhuji zřídit propojení oblíbeného sjezdu ze Strahova Zapovou ulicí s Duškovou ulicí a to ideálně v trase ulic Na Čečelce a U Trojice.

Aktuální situace:

Neexistuje zde legální průjezd na Anděl. Je nutné pokračovat na severovýchod Holečkovou buď až na Náměstí Kynských nebo skrz park Sacré Coeur. Obě trasy přidávají vzdálenost i stoupání a jsou složitější na navigaci, zvláště, když člověk míří na jih ke Smíchovskému nádraží (a v budoucnu nové čtvrti).

Přitom sjezd ze Strahova v této trase je velmi využívaný a stejně tak Duškova ulice vedoucí na Anděl. Jak velký pozitivní dopad by to mělo, je zřetelné z heat mapy Stravy. Viz snímek obrazovky nebo přímo na serveru Stravy.

Návrh opatření:

  • – Prosím vybudovat průjezd z Holečkovy do ulice Na Čečelce. Na Čečelce je nejspíš z důvodu strmosti a možná také kvůli zamezení nadměrného průjezdu aut zaslepená. Stačila by jedna krátká rampa pro projetí na kole. Ulice je dále funkční a není jednosměrná.
  • – Prosím zřídit propojení Na Čečelce a U Trojice v Plzeňské. Šlo by to vést buď po vyasfaltovaném tramvajovém pásu směrem do centra nebo po části širokého chodníku. Jde pouze o 40metrový úsek, který by neomezoval provoz tramvají.
  • – V návaznosti na vytvoření této trasy, ale i bez toho, je velmi potřeba zlidštit průjezd Duškovou a dále Plzeňskou na Anděl. Zde jezdí obrovské množství aut a vznikají zbytečné konflikty kvůli nedočkavým řidičům. Momentálně je místo ošetřené pouze piktokoridorem. Nicméně, toto už bude asi věcí samostatného řešení.

Díky a přeji hezký den

Location

Issues nearby
Spinner Please wait…
Back to top