Legalizace 5 km chodníků na Kamýk/Modřany

Please sign in to vote.

Added by MartinŠ

Navrhuji legalizaci/částečně zcyklostezkování chodníků na jihu Prahy ve čtvrtích Kamýk až Modřany. Šlo by o legalizaci vždy na jedné strany přibližně čtyřproudé vozovky, což by umožnilo bezpečnou jízdu mimo hlavní dopravní prostor pro starší, děti či rodiny. Vybral jsem chodníky takové, které už jsou dost široké a nemuselo by docházet k rozšiřování. I povrchy jsou celkem vyhovující. Chodníkem podél ul. Durychova je už dokonce potenciálně vedena cyklotrasa A215.

Pro realizaci by bylo potřeba vytvořit desítky sdružených přechodopřejezdů, udělat značení vodorovné i svislé. Někde možná dílčí stavební úpravy týkající se povrchu.

Nevytvořilo by se nic extra nového, ale zlegalizovala by se bezpečná jízda mimo vozovku, na chodnících s minimem lidí. Lidé by zároveň postřehli, že existuje infrastruktura pro jejich kolo. Jde o trasy přímé, vhodné pro dojíždění do práce či do obchodu. Ti, co chtějí být rychlejší, by stále mohli do provozu. Určitě bych po realizaci těchto legalizací ani úplně nestopnul potenciální integraci do provozu pomocí např. cykloboxů/cyklopruhů – zdejší široké silnice by to umožnily.

Location

Issues nearby
Spinner Please wait…
Back to top