Kolizní zelená

Please sign in to vote.

Added by NightRider

Nedávno zrekonstruovaná křižovatka má své mouchy.

Problém č. 1 (viz titulní foto): zelená pro levé odbočení ze severu na východ svítí současně se zelenou pro přímý průjezd od jihu na sever - kolizní kurs jak vyšitý. Teoreticky by odbočující vozidla měla dávat přednost projíždějícím, ale to by tam pak ten semafor vůbec nemusel být.
Navrhuji předělat signalizaci tak, aby levé odbočení mělo svoji vlastní bezkolizní zelenou (jak to bylo před rekonstrukcí).

Problém č. 2: do odbočovacího pruhu pro pravé odbočení z jihu na východ přibyl cyklochlívek s povolenou jízdou doprava nebo rovně. Obvyklá situace: kolo chce rovně, ale má červenou. Auto za ním chce doprava a má zelenou, ale pruh mu blokuje stojící kolo. Vozidla zprava (z východu na jih) mají tou dobou zelenou, takže kolo nemůže popojet doprostřed křižovatky, kde má druhou stopčáru a úplně zbytečný cyklosemafor, který svítí shodně jako ten hlavní na vjezdu do křižovatky.
Navrhuji buď přimalovat druhý cyklobox do přímého pruhu a zrušit jízdu rovně z odbočovacího (nejjednodušší), nebo upravit signalizaci tak, aby kola mohla bezpečně uhnout z odbočovacího pruhu a čekat někde, kde nepřekážejí (komplikované a vyžadovalo by to druhý cyklosemafor na vjezdu).

Odesláno na Eltodo, o průběhu budu informovat. Zatím si tu dávejte majzla. Kdo má zelenou, ten nikoho na kolizním kursu nečeká - obzvláště cyklisty, u kterých navíc bude celkem logicky předpokládat, že určitě jedou na červenou.

Location

Issues nearby
Spinner Please wait…
Back to top