Bezpečné parkování kol

Please sign in to vote.

Added by MichalM2

Dobrý den,

jako velký problém vidím nemožnost bezpečně zaparkovat kola kdekoliv po Praze. Stojany na kola neberu jako bezpečné. Ukradnutí kola nebo baťohů na kole je otázka pár vteřin.

Objevil jsem 2 možností bezpečného parkování kol.

1) Cyklověž - Hradec Králové - Praha 11 o tom chvilku uvažovala, ale pro Prahu to dle mého názoru není řešení. Nikde nepotřebujeme zaparkovat 120 kol na jednom místě. Nehledě na investici kolem 10 mil.

2) Boxy na kola - tzv. Bike Safe Box - celkem zajímavé řešení, které by se dalo využít v Praze a boxy rozesít po celé Praze tam, kde je to potřeba. Kdyby se nevyužívali, tak by se přesunuli jinam. Na jejich stránkách www.bikesafebox.cz je mapa boxů, kde je již pár míst po Praze, kde by se boxy hodily.

Dle mého názoru je výhodou to, že lze boxy přesunout, dostatečná bezpečnost kol a ba'tohům, energetická nezávislost a samoobsluha.

Myslím si, že jak běžní pražští cyklisté, tak cykloturisté, by ocenili možnost si projet naší matičku měst a kolo si bezpečně u různých památek, obchodů, koupališť nebo například na náplavce uschovat a neřešit, zda tam pak ještě bude či nikoliv.

Buďme upřímní, kola se kradou se stále a stojany to nevyřeší :-(

Tohle by to mohlo vyřešit.

Děkuji.

Location

Issues nearby
Spinner Please wait…
Back to top