Pokračování A1 pod Sedleckými skalami

Please sign in to vote.

Added by Ondřej Zeman

Velmi nebezpečný úsek s relativně silným cyklistickým provozem je úsek silnice č.242 (ulice Roztocká) pod Sedleckými skalami od přívozu P1 v Praze 6 - Sedlci po začátek panelové cesty u bývalého železničního přejezdu. Úsek je přímým pokračováním páteřní cyklostezky A1 na levém břehu Vltavy.

Silnice je úzká, se zatáčkami do kterých není moc vidět. Na části úseku je omezení rychlosti na 30 km/h, které však téměř žádný řidič nerespektuje. Zejména auta přijíždějící od Roztok (z dlouhého rovného úseku nové silnice) přijíždějí velmi rychle. Pravidlo zákazu předjíždění na plné středové čáře se tu porušuje jako na běžícícm pásu. Auta při objíždění cyklisty ve velké rychlosti vyjíždějí do protisměru a to i v zatáčce do které není vidět! Jezdím tudy denně a téměř každý den jsem svědkem porušování pravidel a nebezpečných situací. Úsek však nejde jednoduše objet. Jediná alternativa je v Sedlci vystoupat nahoru na kopec do Nového Suchdola a pak zase dolů do Tichého údolí. Při každodenních cestách do práce je to však trasa značně nepraktická.

Jediné co mne napadá je nějaká forma lávky podél silnice na straně k řece, nebo nějaká úzká stezka podél železnice. První varianta mi připadá proveditelnější. Také by možná pomohlo, kdyby se policie zaměřila na dodržování pravidel, aby tento úsek nebyl tak nebezpečný.

Máte někdo nějaký dobrý nápad, jak by šel tento úsek řešit???

Location

Issues nearby
Spinner Please wait…
Back to top